PROCEDIMENT
EL NOSTRE TREBALL DESDE EL PRIMER DIA.
AUTOCONEIXAMENT
En les primeres sesions varem fer unes activitats per a coneixer-mos més, d’aquesta manera vam poder crear el nostre equip.
Després d’aquestes sessions, els grups van ser creats a partir de l’afinitat de colors segons cada persona, ho vam realitzar amb el mètode de colors insights.
XERRADES
Varem fer quatre sessions de xerrades sobre problemes que hi havia en el món, però centrant-nos en Menorca.
Aquestes xerrades varen ser: Fons Menorquí de Cooperació, Càritas, Canvi Climàtic i la transició energètica, l’aigua i l’energia (GOB).
TEMES TRACTATS
A cada xerrada varem parlar sobre temes diferents. En el Fons Menorquí varem tractar tot el tema dels immigrants i de la seva vida i de la manera que els ajuden. Amb Càrites ens varen explicar totes les seccions que tenen, les ajudes a les persones, el reciclatge de roba, els voluntariats que fan. En la video de la conferència del canvi climatic i la xerrada de l’aigua i l’energia, varem tractar sobre l’escalfament global, la contaminació, els residus sobretot del coltán i també sobre l’aigua, els aquifers a menorca i també l’energia i les plaquers solars.
EL PROJECTE
A partir d’aquestes xerrades cada membre de l’equip va identificar varis problemes, on en les següents sessions els vam posar en comú.
A partir de la posada en comú varem debatir quin era el problema més greu, mentre que cada un defensava el problema que ell trobava que era el més important a partir del rànquing que cada un va realitzar.
El problema que nosaltres vam elegir va ser:

A partir de el problema escollit vam fer diferents tasques de manera individual, per a després posar-la en comú.
Varem fer de manera induvidual una recerca per internet, cercant informació per a saber les solucions que hi ha sobre el mateix problema que nosaltres.
Després de tenir tota aquesta informació, varem realitzar una pluja d’idees per a tenir varies opcions de diferentes solucions, sent objectius varem donar la nostra opinió de les que pensavem que podien ser més viables, d’aquesta manera varem descartar moltes opcions.
Ens varem quedar amb la idea de crear un hort per a cultivar aliments ecològics (fruites i verdures). El nostre objectiu és vendre el 80% de la collita del nostre hort i l’altre 20% els donarem als nostres treballadors com a part del seu sou, es a dir, els nostres treballadors seràn persones nouvingudes a Menorca i que tindran pocs recursos bàsics, d’aquesta manera podrem demanar el permis de treball i d’aquesta manera demanar la seva nacionalitat espanyola.
Els nostres productes seràn per a persones esportistes, persones que és preocupen per a la seva salut i que tenguin un nivell econòmic mitjà, ja que, sabem que els nostres productes seràn amb un preu un poc més elevat que els dels supermercats, tot això amb la justificació que els nostres productes són 100% naturals ja que per al cultiu no utilitzam pestizides. També d’aquesta manera ens diferenciariem de les altres empreses, pel simple fet del que acabam de dir ara.
La nostra empresa també serà solidaria, ja que, un petit percentatge del nostres beneficis aniràn destinats a Càrites, per a la seva inversió.
IDENTITAT CORPORATIVA
Per a realitzar la nostra identitat corporativa, varem crear un logotip a partir del nom de la nostra empresa.
Per a escollir el nom de la nostra empresa varem pensar diferents noms a partir de paraules que identifiquen la nostra empresa, es a dir, paraules que estiguin relacionades amb el nostre problema i la nostra solució. Com per exemple, aliments, saludables, hort, solidaritat, ecològic, proximitat, ajuda, naturals, etc.
A partir d’aquestes paraules varem pensar diferents nomes per a l’empresa, per a poder escollir-ne un varem decidir descartar els que eren més dificils de recordar i de pronunciar, i per això ens varem quedar amb ECOHORTA, ja qué l’objecte social de l’empresa és vendre aliments 100% naturals, de proximitat i solidaris.
Després de tenir el nom escollit, varem fer el logotip, on ens vam enfocar amb el nom de la nostra empresa, per això vam escollir la fulla verda, ja que és el simbol de la naturalesa i la forquilla que simbolitza els aliments de color rosa, ja que, pensem que s’identifica amb la solidaritat cap a altres persones, amb l’ajuda i la tranquil·litat.
Per a completar la identitat corporativa que identifica la nostra empresa vam pensar un slogan. Compra un aliment i ajuda al medi ambient. El nostre estlògan està enfocat en ajudar a les persones dins el medi ambien i també a l’hora d’adquirir els nostres productes, d’aquesta manera anima al client aconseguir un bé per a ell mateix i a l’hora de fer una contribució al medi ambient i a les persones necessitades.
SOCIETAT COOPERATIVA
Com a empresa professional, s’han de tenir ben clares quines són les característiques del tipus de societat, nosaltres varem definir les característiques de la nostra empresa i les varem posar dins la pàgina web dins l’apartat “som una societat cooperativa”.
ACTA FUNDACIONAL
Crearem un document que deixa constància de l’acord de la constitució de la identitat corporativa de la nostra empresa, de manera que tots nosaltres, socis de l’empresa, varem posar els nostres noms dins el document i baix la nostra firma, amb la finalitat de constituir una societat cooperativa, anomenada ECOHORTA S.Coop.
EL NOSTRE PROCEDIMENT PER IDENTIFICAR LA MISSIÓ I LA VISIÓ
Rectificam algunes idees per unes de millor, començam a identificar el nostre client ideal a traves d’un document amb preguntes, avançam l’apartat “sobre nosaltres” dins la nostra pàgina web, redactam la nostra fitxa de tasca per la constitució de l’empresa.


QÜESTIONARI
Varem formular un qüestionari per a poder identificar el nostre client ideal i per obtenir més informació del mercat al que ens volem dirigir.
Aqui el teniu per si us interessa fer-lo. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdrdRo4_Byvb1ngRP_otRwKSm1W769yfbHKzNQMcnEsGuvCWA/viewform
Amb les respostes varem gestionar la informació amb dos esquemes.
1. Mapa d’empatia

2. Client Ideal

ODS
Vam identificar cinc ODS que compleix l’empresa, a partir d’aquí, hem seleccionat els dos principals que són “FAM ZERO” i “CONSUM I PRODUCCIÓ SOSTENIBLE”.
També determinarem com s’ha de minimitzar l’impacte negatiu i com es maximitzarà l’impacte positiu del nostre projecte.
Làmina DE model de negoci
Realitzarem una làmina de model de negoci, per estructurar millor tota la informació de la nostra empresa i visualitzar-la abans de crear-la.

PROPOSTA DE VALOR
L’objectiu de la proposta de valor que hem dut a terme és solucionar els
problemes dels clients i satisfer les seves necessitats.
És el que determina per què els consumidors ens trien a
nosaltres i no a la competència.

COMPETÈNCIA I DIFERENCIACIÓ
Identificam la nostra competència analitzant el que fan millor que nosaltres, en què destaquen i que és el que nosaltres podem millorar sobre la competència per diferenciar-nos.
També hem observat i especificat en què serem diferents, en el servei, qualitat, disseny, facilitat, personalització, preu, forma de pagament i molt més.
PÀGINA WEB
Crearem la pàgina web de la nostra empresa on és dona informació, com el nostre horari, el catàleg de productes que oferim és a dir fruites i verdures on és pot veure el preu de cada un d’aquests.
SEL·LECCIÓ DELS PRODUCTES
Crearem un document excel on varem identificar els productes que volem vendre al mercat (fruita i verdura), seleccionarem aquells que és venen més i també els que podrien ser innovadors, perquè no és solen vendre aquí a Espanya.
També varem estudiar els preus de mercat del 2023 segons els kilograms dels vegetals per poder comparar un poc i seleccionar els preus finals per a la venda d’aquests a la nostra tenda.
Hem fet un catàleg dels nostres productes en un PDF on es pot trobar l’enllaç d’aquest dins la pàgina web, aquest es divideix en fruites i verdures allà es poden trobar els diferents productes amb el seu preu de venda que li hem posat, juntament amb el nom i una fotografia del producte particularment. També s’hi poden trobar les dades i contactes de la nostra empresa dins el catàleg.
XARXES SOCIALS
De manera que poguem guanyar més audiència i de connectarnos més amb el nostre client ideal i públic, ens varem animar a obrir un compte al instagram on pujarem contingut entretingut sobre el que la nostra empresa produeix i com o fà.
LA PRESENTACIÓ:
GUIÓ PER AL VÍDEO
Per donar a conèixer la nostra empresa, hem de fer un vídeo que s’ha de presentar, per això abans de començar a gravar vàrem crear un guió del què volem que es digui al vídeo que presentarem. Dins aquest expliquem en què consisteix la nostra empresa, quins problemes resol, quin és el nostre client ideal i els ODS que la nostra empresa es compromet a complir.
MAPA MENTAL DE LA PRESENTACIÓ